От и за Бургас самолети летят през няколко дни, а единствената

...
От и за Бургас самолети летят през няколко дни, а единствената
Коментари Харесай

Преосмислят концесията за летището, ако „Фрапорт“ продължава да игнорира Бургас за сметка на Варна

От и за Бургас самолети летят през няколко дни, а единствената дестинация е Лондон, във Варна единствено дневно се извършват близо 10 полета

Възможно е да се премисли концесията на летището, в случай че концесионерът продължава да пренебрегва Бургас през зимата. Това стана ясно от думите на депутата ГЕРБ-СДС Любен Дилов. 

Извън дейния туристически сезон единствените полети, които са през няколко дни, са от и до Лондон, Англия. Към края на март стартират да се извършват линии до Вроцлав, Полша и Тел Авив, Израел. За сметка на това обаче варненското летище се развива с бързи темпове. Само дневно има близо 10 полета от и за разнообразни европейски градове. 

Кметовете на черноморските общини недоволстват от неналичието на полети, защото районът дава опция за туризъм отвън дейния сезон, само че привличането на посетители от чужбина съвсем е невероятно, когато няма комфортен превоз. 

Концесионер на двете летища е „ Фрапорт “.

„ Повдигнахме въпроса за летище Бургас на Комисията по туризъм на немския представител на концесионера. Аз даже бях недодялан, споделих, че го чакат тежки дни, в случай че не се раздвижат. Той се оправда, че в действителност пазарът определял. Според мен би трябвало да се премисля тази концесия. Въпреки че беше удължена, постоянно може да се откри решение. Каквито и да са претекстовете на концесионера, Бургас постоянно има преимущество пред Варна. Сега имат обещанието, че ще се трансформират нещата. Но в случай че не се случи, най-после някой би трябвало да тропне по масата. Не съм експерт по превоза, приказвам резервирано, само че считам, че постоянно може да има договаряния “, изясни Любен Дилов. Бургаският народен представител акцентира, че скоро има среща с кмета Димитър Николов, с цел да обсъдят този проблем. 

Той добави още, че Турските авиолинии също имат интерес и се чудели за какво бургаското летище не се развива. „ Покрай дайвинг пътуванията си съм имал диалози с Turkish airlines, които също се чудят за какво летището в Бургас не е по-натоварено, тъй като може да поеме техните полети, които не извършват. Например по-екзотични дестинации. Ето го къде е Истанбул – с шатъл могат да се возят пасажерите “, добави депутатът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР